# Pide

Pide

Pide wykonany jest z ciasta podobnego do lahmacun, ale w kształcie łódki wypełnionej bogatszym farszem. Dostępnych jest wiele wersji dania, które różnią się nadzieniem. Spożywa się pokrojony na kawałki. Jest też droższy niż lahmacun – cena dania to ok. 20 TL.

Pide
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

2 komentarze

  1. Oj, wygląda na to, że zafundowaliście sobie kulinarną rozpostę i jeszcze zachęcacie do tego innych !!!
    Bez wątpienia kulinarna Turcja kusi:) Oj kusi.

    PS

    Rozumiem, że wyjazd był bombowy – kulinarnie oczywiście.

    • Monika Reply

      Potwierdzam. Kulinarnie Turcja powala. Nie tylko kulinarnie oczywiście, ale kuchnia jest na pewno powodem dla którego warto tam jechac. My już szukamy tanich biletów, by wyskoczyć tam choćby na 2 dni i trochę pojeść 🙂

Write A Comment