# Sałatka z fasoli
Bardzo prosta, a jednocześnie pełna smaków, aromatyczna i orzeźwiająca. Idealny dodatek do köfte czy innego dania mięsnego. Gotowana fasola podana jest z pomidorami, cebulą, czarnymi oliwkami i sosem z oliwy i soku z cytryny. Jakież to proste.
Cena: ok. 12 TL.
2 komentarze
Oj, wygląda na to, że zafundowaliście sobie kulinarną rozpostę i jeszcze zachęcacie do tego innych !!!
Bez wątpienia kulinarna Turcja kusi:) Oj kusi.
PS
Rozumiem, że wyjazd był bombowy – kulinarnie oczywiście.
Potwierdzam. Kulinarnie Turcja powala. Nie tylko kulinarnie oczywiście, ale kuchnia jest na pewno powodem dla którego warto tam jechac. My już szukamy tanich biletów, by wyskoczyć tam choćby na 2 dni i trochę pojeść 🙂