# Pideli köfte
Drugie danie, które najczęściej pojawia się w menu restauracji i barów w Bursie. Pideli köfte jest przygotowane właściwie tak samo jak iskender kebap, z tą różnicą, że zamiast płatów kebabu, na picie układa się kotleciki. Podobnie tłuste i ciężkie, co iskender kebap, i podobnie smaczne.
Cena: 15 TL
2 komentarze
Oj, wygląda na to, że zafundowaliście sobie kulinarną rozpostę i jeszcze zachęcacie do tego innych !!!
Bez wątpienia kulinarna Turcja kusi:) Oj kusi.
PS
Rozumiem, że wyjazd był bombowy – kulinarnie oczywiście.
Potwierdzam. Kulinarnie Turcja powala. Nie tylko kulinarnie oczywiście, ale kuchnia jest na pewno powodem dla którego warto tam jechac. My już szukamy tanich biletów, by wyskoczyć tam choćby na 2 dni i trochę pojeść 🙂