Shish kebab zwinięty w lawasz, a następnie całość zwinięta jest w rulon. Danie podawane jest pocięte na małe porcje i ułożone na talerzu w kształcie koła, po środku którego ląduje solidna porcja jogurtu.
Potwierdzam. Kulinarnie Turcja powala. Nie tylko kulinarnie oczywiście, ale kuchnia jest na pewno powodem dla którego warto tam jechac. My już szukamy tanich biletów, by wyskoczyć tam choćby na 2 dni i trochę pojeść 🙂
2 komentarze
Oj, wygląda na to, że zafundowaliście sobie kulinarną rozpostę i jeszcze zachęcacie do tego innych !!!
Bez wątpienia kulinarna Turcja kusi:) Oj kusi.
PS
Rozumiem, że wyjazd był bombowy – kulinarnie oczywiście.
Potwierdzam. Kulinarnie Turcja powala. Nie tylko kulinarnie oczywiście, ale kuchnia jest na pewno powodem dla którego warto tam jechac. My już szukamy tanich biletów, by wyskoczyć tam choćby na 2 dni i trochę pojeść 🙂