# Pistacjowy kebab

Pistaccio kebab

To danie jest chyba pomysłem szefa kuchni restauracji Kebapzade w Göreme, ale bardzo nam smakowało. Był to typowy shish kebab, ale w swoim składzie miał pistacje. Bardzo smaczne połączenie.

POLECANE MIEJSCE
Restauracja Kebapzade w Göreme znajduje się przy dosyć ruchliwej ulicy i nie wyróżnia się niczym spośród pozostałych miejsc. Warto tutaj jednak zajrzeć, bo poza ciekawym pistacjowym kebabem jedliśmy też pyszne pulpeciki mięsne w sosie pomidorowym, a także fantastyczny zestaw przekąsek, na który składa się kilka dipów. Warte uwagi jest czekadełko – świeża bułka, którą macza się w delikatnej oliwie i pokruszonych pistacjach. Nigdzie tez nie widziałam piękniej podanego ajranu.
Cena: 35 TL

Pięknie podany ayran
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

2 komentarze

  1. Oj, wygląda na to, że zafundowaliście sobie kulinarną rozpostę i jeszcze zachęcacie do tego innych !!!
    Bez wątpienia kulinarna Turcja kusi:) Oj kusi.

    PS

    Rozumiem, że wyjazd był bombowy – kulinarnie oczywiście.

    • Monika Reply

      Potwierdzam. Kulinarnie Turcja powala. Nie tylko kulinarnie oczywiście, ale kuchnia jest na pewno powodem dla którego warto tam jechac. My już szukamy tanich biletów, by wyskoczyć tam choćby na 2 dni i trochę pojeść 🙂

Reply To Monika Cancel Reply